Jag måste bara tipsa om en supergod biscotti som jag gärna bakar. Dofterna som sprider sig är ljuvliga & till jul passar de extra bra!
Jag tycker om mörk choklad när jag bakar & så riktigt smör såklart. Ekologisk apelsin ska det självklart vara. Inte så trevligt med besprutade skal i det man ska äta precis.
Likaså hasselnötterna är ekologiska de är godare dessutom!
Alltså doften av apelsin den är ju bara helt ljuvlig.
Jag har inte i alla nötter & chokladen när jag gör degen för att de inte ska mixas sönder. De bakar jag istället in på bakbordet. Det är både fint & gott med hela nötter.
Sen när de svalnat kan man lägg dem i en vacker burk en sån man blir glad av att ta fram. De här är bara så goda apelsinsmaken är lagom framträdande & det är en ren njutning att mumsa i sig 1 eller 2 😉
TACK för att du kikade in. KRAM från mig!
Det här behöver du:
- 150 gr. hasselnötter
- 100 gr. mörkchoklad
- 150 gr.rumstempererat smör
- 3 dl. socker
- rivet skal från 1 ekologisk apelsin
- 2 st. ägg
- 6 dl. vetemjöl
- 2 tsk. bakpulver
- 1 msk. vaniljsocker
- 1 krm. salt
Gör så här:
- Sått ugnen på 200 grader. Rosta hasselnötterna i varm stekpanna.Gnugga bort skalen i en handduk låt svalna. Grovhacka chokladen under tiden & riv apelsinskalet. Sedan hackas nötterna grovt.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker.
- Vispa det rumstempererade smöret tillsammans med strösockret så det blir lite lufftigt.
- Ha i de 2 äggen samt det rivna apelsinskalet & vispa ihop. Tillsätt mjölblandningen vispa ihop & till sist i med nötterna & chokladen. Jag tar ungefär hälften av chokladen & nötterna för att jag kör med mixer så jag vill inte att de ska bli för sönderhackade utan jag blandar i det för hand på bakbordet.
- Dela så degen i 6 delar. Jag rullar ut dem för hand ungefär lika långa som kortsidan av plåten & använder 2 plåtar med 3 längder på varje. Man kan fixa till längderna när de ligger på plåtarna degen om det inte går att rulla ut till full längd. Platta ut dem något på plåten.
- Gräddas mitt i ugnen i 15 minuter låt svalna i 15 min. Skär dem sen snett med vass kniv. Ställ dem med snittytan uppåt på plåten & samla alla på 1 plåt & grädda i ytterligare 10 min.