Annons

Annons

Frozen Cheesecake

När man som jag fyller mitt i Juli passar det bra med en gofika som svalkar. Jag gör alltid ‘frozen cheesecake’ . Den är enkel att göra & kan varieras på många sätt. Alla tycker så mycket om den så det är roligt att göra den varje år. Favoriten är med dajm eller hallon på. Man kan oxå göra den med tex. digestivekex botten. Men jag kör utan det ska gå snabbt tjoff bara.

Annons

Denna gång gjorde jag dubbel sats för jag skulle ha till desserten senare.  Jag tog några whiskyglas oxå så var kvällens efterrätt klar i samma veva. Det var andra vänner som kom på kvällen så för dem vart det mat & dessert i glas av dagens tårta. På det sättet sparade jag tid till annat. Fiffigt eller hur! Det blir som en god gräddig glass som man vet vad det är i så varför inte göra den så man har i frysen för dessa varma dagar.

 

SONY DSC

Det här behöver du:

  • Springform eller glas alt. dessertformar.
  • 3 skålar (varav 1 lite större)

Ingredienser:

  • 3 dl. vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl. strösocker
  • 2 st. 200 grams paket philadelphiaost

Dekoration eller tillbehör tex. hackad Dajm eller hallon.

Skål 1 Vispa 3 st. äggvitor till hårt skum. Skålen ska kunna vändas upp & ner.

Skål 2 Vispa 3 dl. vispgrädde till ganska fast konsistens.

Skål 3  Största skålen. Vispa ihop 3 äggulor, 1 1/2 dl. strösocker först. Sen i med osten & vispa ihop.

Till sist rör/vänd i grädden i skål 3 till sist vänd i äggvitan.

Fryses i 3 timmar. Ät & njut!

TACK för att du kikade in till mig en stund. Lämna gärna en hälsning det blir jag glad för.

LÄS OCKSÅ

(26)
(0)

Annons

Kommentera

Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD