Annons

Annons

”Hur svårt kan det vá ”? Det kan man ju göra själv!


Ja alltså jag jobbar på konditori.
Stans bästa faktist 😉
Kan hända att jag snappar upp ett & annat baktips ibland även om jag står i butiken.
Springer omkring i både bageri ,kondis & kallskänk.
Stör så mycket det bara går fniss

Många förslag på bakverk kommer jag glatt med som oftast går igenom.


Förra veckan bad jag om lakrits biskvier & det gjorde konditorn .
Sen var det produktkontroll det är mega viktigt 😉
Smaken var mer salmiak än lakrits det var gott!


Jag har länge pratat om biscotti på jobbet det har vi haft förut de var supergoda.
Nu ville jag ha med lavendel & det vet jag inte om det skulle vara så säljande…

Så jag tänkte…

Hur svårt kan det vá?
Det kan man ju göra själv!

Allt enligt Trädgårdsföreningen Acchleja’s motto.
Det är vi som ryms i en bil  😀


Ja de vart inte så dumma om jag får säga det själv!
Sigge vår boxer tyckte mycket om dem så då är de godkända eller hur?
Han gillade även lavendeldrömmarna jag bakade i lördags
 (har visst snöat in på lavendel)


Receptet kommer här:
Jag använde lavendelsockret jag gjorde i somras.

100 gram smör
100 gram hackad sötmandel
1,5 dl strösocker
knappt 2 msk.

Annons

torkad lavendel

1 ägg
ca. 4 dl.  vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk. bakpulver
Gör såhär:
Vispa smöret & sockret så det blir fluffigt.
Rör i ägget.
Ha i de torra ingredienserna i en bunke.
 Alltså mjöl,bakpulver,vaniljsocker blanda & tillsätt mandel & lavendel. 
(min är redan tillsatt i sockret jag förberett) 
Arbeta sen in det i smeten.
Skär i i 3 delar rulla till längder  långa som korta sidan på plåten
 Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Platta till med fingrarna.

Grädda 30 min mitt i ugnen på 175 grader
Skär ganska omgående.
Förvara i tex. plåt eller glasburk när de svalnat ordentligt
Mums!!!

TACK för att du kikade in till mig!
Lämna gärna en hälsning.
KRAM
från
mig!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

8 kommentarer

Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD