Igår bakade jag biscotti.
Igen kanske någon tänker?
Jaaa igen 😀
Nu när det inte finns så mycket att göra i trädgården längre.
Även om jag är ute en stund varje dag & drar lite ogräs eller bara plockar med nått.
Så finns numera tid till att baka jag tycker det är avkopplande & roligt.
Denna gång blev det med saffran & mandel.
Här kommer receptet samma som jag kört tidigare.
100 gram smör
100 gram grovt hackad sötmandel
1,5 dl strösocker
0,5 gram saffran
1 ägg
ca. 4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Gör såhär:
Mortla saffran med lite av sockret
Vispa smöret & sockret så det blir fluffigt.
Rör i ägget.
Ha i de torra ingredienserna i en bunke.
Alltså mjöl,bakpulver,vaniljsocker & blanda.
Arbeta sen in det i smeten.
De hackade mandlarna häller jag ut på bakbordet & knådar in i degen.
Skär degen till 2 delar rulla till längder.
Lägg på bakpappersklädd plåt.
Platta till med fingrarna.
Grädda 30 min mitt i ugnen i 175 grader
Skär upp dem på en gång.
De vart goda men inte så gula.
Jag ska ge dem till modern som jag ska träffa i morgon.
Ha en skön söndag alla ni!
TACK för att du kikade in en stund.
Lämna gärna en hälsning det blir jag glad för.
KRAM
från
mig!