Annons

Annons

Traniga bär…


Alltså jag har ju helt fastnat i biscotti träsket 😀
Det är ju så gott & enkelt visade det sig.

Jag har nu prövat några olika grundrecept & en del smaksättningar.
 & måste säga att jag nu bestämt mig för att detta är den bästa grunddegen i mitt tycke.

Lätt att arbeta med.
Lagom många blir det oxå det är bra 😉
De behöver ej eftertorka i ugnen heller mycket bra enkelt ska det vá!


Bild IPHONE
Biscotti med tranbär & mandel

100 gram smör
100 gram hackad sötmandel
1,5 dl strösocker
50 gram mandel
Tranbär ung.

Annons

75 gram eller nått sånt.

1 ägg
ca. 4 dl.  vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk. bakpulver

Gör såhär:
Vispa smöret & sockret så det blir fluffigt.
Rör i ägget.
Ha i de torra ingredienserna i en bunke.
 Alltså mjöl,bakpulver,vaniljsocker blanda. 
Arbeta sen in det i smeten.

Tranbär & de hackade mandlarna häller jag ut på bakbordet & knådar in i degen.
Skär i  3 delar rulla till längder  långa som korta sidan på plåten
 Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Platta till med fingrarna.

Grädda 30 min mitt i ugnen på 175 grader
Skär på direkten!
Förvara i  plåt eller glasburk när de svalnat ordentligt.


Lätt som en plätt jag lovar!

TACK för att du kikade in till mig.
Lämna gärna en hälsning det blir jag så glad för.
KRAM
från
mig!


LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

4 kommentarer

Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD