På förmiddagen var vi ute & gick nästan 2 timmar vart det.
Jätteskönt i solen ☺
Så efter lunchen fick jag lust att baka.
Det skulle bli havrerutor.
Såna goda men nougattäcke som jag bruka äta på ZETAS Trädgårdscafe.
Man blandar all torra ingredienser i en stor skål.
Blandar i sirap & smält smör.
Så häller man ut det på smörat bakplåstpapper.
Ca. 1 cm tjockt ska det vara.
In i ugnen i 200 grader i nedre delen .
14 minuter ska de bakas.
Så ska den svalna.
Under tiden smälter man nougat & ljus choklad över vattenbad.
Det bres sen ut över kakan när det svalnat.
Så var det klart!
Nu ska den stå kallt i 1 timma .
Sen är det dags att skära upp med vass kniv i mindre bitar.
Men det kan man ju göra som man vill ☺
Detta var de godaste kakor jag någonsin bakat & ätit med för den delen!
Receptet kommer här :
250 gr Smör
9 dl Havregryn
2 msk vetemjöl
3 tsk Bakpulver
3 tsk. Vaniljsocker
2 dl Socker
0,5 dl Ljus Sirap
100 gr Odense Nougat
150 ge Ljus Choklad
TACK för att du kikade in till mig en stund.
Lämna gärna en hälsning det blir jag glad för.
KRAM
från
mig!