Annons


Amazonlilja

Min Amazonlilja har börjat blomma ?  så här ett par dagar in på det nya året. God fortsättning förresten!

Eucharis amazonica Amazonlilja är en lökväxt. Det är bra att tänka på när man vattnar den. Jag har den i terracottakruka & vattnar försiktigt längst ut i kanten runt om nån gång i veckan. Det brukar synas när den hänger något då är den törstig. Men pass på för har man vattnat för mycket ja då hänger den av just den anledningen. En lökväxt som sagt gillar torka. Ibland får den gula blad då är det för att löken går i vila. Så INTE vattna då alltså.

Annons

I min stora kruka är det många lökar. Från början var det 1 men den har förökat sig med åren.Placeringen ska det vara ljus men ej i full sol. På en pedestal eller bord vid det ljusaste fönstret är en bra placering. Jag använder vanlig blomjord & näringsvattnar nån gång i veckan under vår & sommar. Om våren lägger jag lite ny jord på ytan & planterar om vart annat år ungefär. Då passar jag på att lirka bort en lök & delar med mig.

SONY DSC

Jag tycker så mycket av den. Dels för att jag fått den av en vän som jag inte träffar så ofta men som när vi väl träffas ja då är det så är det bara att ta upp tråden från förra gången vi sågs. Så passar Amazonliljan så bra in i den gamla stilen som jag gillar. Jag tänker mig att förr stod den i svala salar eller glasverandor. Tycker det är så fint att kunna ha en växt på ett bord som liksom gör sig alldeles själv där. Superfint!

SONY DSC

Synd att jag inte kan förmedla doften tänk om man kunde gnugga på skärmen & känna den fräscha friska doften.

SONY DSC

Det är en sån där doft som gör att man nästan lättar från golvet när man sniffar på blomman.

SONY DSC

Så vacker eller hur helt ljuvlig! På Instagram har jag lagt upp en film på Amazonliljan i sol.

KRAM från mig!

(0)
(0)

 

Annons

Kommentera

Annons


Annons