Annons


Apelsinbiscotti med nötter & choklad.

Jag måste bara tipsa om en supergod biscotti som jag gärna bakar. Dofterna som sprider sig är ljuvliga & till jul passar de extra bra!

SONY DSC

Jag tycker om mörk choklad när jag bakar & så riktigt smör såklart. Ekologisk apelsin ska det självklart vara. Inte så trevligt med besprutade skal i det man ska äta precis.

Annons

SONY DSC

Likaså hasselnötterna är ekologiska de är godare dessutom!

SONY DSC

Alltså doften av apelsin den är ju bara helt ljuvlig.

SONY DSC

Jag har inte i alla nötter & chokladen när jag gör degen för att de inte ska mixas sönder. De bakar jag istället in på bakbordet. Det är både fint & gott med hela nötter.

SONY DSC

Sen när de svalnat kan man lägg dem i en vacker burk en sån man blir glad av att ta fram. De här är bara så goda apelsinsmaken är lagom framträdande & det är en ren njutning att mumsa i sig 1 eller 2 😉

TACK för att du kikade in. KRAM från mig!

Det här behöver du:

 • 150 gr. hasselnötter
 • 100 gr. mörkchoklad
 • 150 gr.rumstempererat smör
 • 3 dl. socker
 • rivet skal från 1 ekologisk apelsin
 • 2 st. ägg
 • 6 dl. vetemjöl
 • 2 tsk. bakpulver
 • 1 msk. vaniljsocker
 • 1 krm. salt

Gör så här:

 1. Sått ugnen på 200 grader. Rosta hasselnötterna i varm stekpanna.Gnugga bort skalen i en handduk låt svalna. Grovhacka chokladen under tiden & riv apelsinskalet. Sedan hackas nötterna grovt.
 2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker.
 3. Vispa det rumstempererade smöret tillsammans med strösockret så det blir lite lufftigt.
 4. Ha i de 2 äggen samt det rivna apelsinskalet & vispa ihop. Tillsätt mjölblandningen vispa ihop & till sist i med nötterna & chokladen. Jag tar ungefär hälften av chokladen & nötterna för att jag kör med mixer så jag vill inte att de ska bli för sönderhackade utan jag blandar i det för hand på bakbordet.
 5. Dela så degen i 6 delar. Jag rullar ut dem för hand ungefär lika långa som kortsidan av plåten & använder 2 plåtar med 3 längder på varje. Man kan fixa till längderna när de ligger på plåtarna degen om det inte går att rulla ut till full längd. Platta ut dem något på plåten.
 6. Gräddas mitt i ugnen i 15 minuter låt svalna i 15 min. Skär dem sen snett med vass kniv. Ställ dem med snittytan uppåt på plåten & samla alla på 1 plåt & grädda i ytterligare 10 min.
(0)
(0)

 

Annons

Kommentera

Annons


Annons