Annons


Årskrönika Del 1 av 2

Det närmar sig slutet av året. Då brukar jag göra en årskrönika för att påminna mig lite om året som gått. Litet som stort det händer lite varje år.

DSC05906

I Januari hämtade vi hem Dirren  Som vi har längtat! En underbar hund visar det sig som ger oss stor glädje varje dag.

Annons

safe_image

I februari på fettisdagen var Radio Sörmland på mitt jobb på stans bästa kondis 😉  Ingen av mina arbetskamrater ville vara med. Men jag tänkte ‘hur svårt kan det va?’ Det visade sig vara live-sändning oups 😛 Det gick bra det är bara att vara som man är liksom.

DSC06456

I Mars månad budade vi hem en moraklocka på auktion. 2016 är året vi fyndar många fina ting till vårt hem & trädgård. Moraklockan står nu i sovrummet det är som om den alltid stått där.

SONY DSC

I April började jag blogga för Drömhem & Trädgård! Jag tycker det är roligt att testa nya saker & utmana mig själv lite. Att börja blogga för en tidning jag själv läst i så många år är stort, ärofyllt & spännande 🙂

Vackert stileben på hemlighuset

Vackert stileben på hemlighuset

Detta år är trädgårdsmässan i april & vi åker till Zetas efteråt. Fikar & beundrar som vanligt blommorna inne på ett visst ställe fniss

Corydalis 'Korns Purple'

Corydalis ‘Korns Purple’

Jag  köper växter på auktion om & om igen. Detta är året som när det går mot sitt slut visar sig att jag budat hem de sista växterna på en gammal önskelista som följt mig i många år.

Gyllenlack

Gyllenlack

Jag avhärdar växter jag köpt & beundrar min fina väldoftande gyllenlack. Gräs blir en favorit växt även detta år i kombo med en del annat såklart.

Dirren & husse

Dirren & husse

I Maj månad åker vi på vår & Dirrens första utställning. Han vinner allt vi bara jaha 😀  Han är sååå fin!

Primula

Primula

Jag piffar i trädgården gör stilleben som jag blir glad av. Tager vad som finns man behöver inte köpa allt nytt jämt. Det är bara att gräva ner primulan eller ge bort sen.

Lena Linderholm

Lena Linderholm

Besöker Lena Linderholms hem & trädgård med Föreningen TRIM Trädgårdar i Mälardalen. Vi får se hennes fina alster & trädgård. Mandelträdet blommar & vi gofikar såklart! Megaviktigt 🙂

Det är så ljuvligt i min trädgård i Maj månad. Så glad för att jag satsat på så många aplar & körsbär. Det är rosa & vita skyar  överallt. Det är så vackert att det nästan gör ont. Jag tänker på min mormor som hade ett soldadattorp med mängder av körsbär & fruktträd i trädgården. Nu vet jag hur hon känt sig i sin trädgård om våren.

SONY DSC

Åh så Magnolian ‘Susan’ loves it!!! Detta år blommade den ovanligt länge. Även några blommor på hösten.

SONY DSC

Han den ende hjälper mig att rensa bort parksallad om den ändå gick att göra sallad på…. Sommaren går & det kommer inte upp nån mer just här jag är så glad för det!

Direktörn 'Dirren'

Direktörn ‘Dirren’

Juni & Dirren har växt & hjälper gärna till hm Han är på & i vägen mest hela tiden. Ett härligt sällskap även om allt tar mycket längre tid när han är med 🙂

Soppterrin

Soppterrin

Mina penseér är förväxta & jag tar in dem & njuter av dem i gamla ärvda ting. Fyller fönstrena på glasverandan med mormors gamla såsskål & farmor Brittas vällingkopp.

SONY DSC

Jag gör en ljusring av sånt jag har hemma. Hur svårt kan det va liksom? Gillar rostigt & vill helst göra saker själv om jag kan.

Det var 2016 januari till juni fortsättning följer.

KRAM från mig!

(90)
(0)

 

Annons

2 kommentarer

Annons


Annons