Nu har jag kommit in i det årliga biscotti stimmet ha ha Alltså jag bakar bara biscotti med olika smaksättningar men med samma grundrecept ungefär. Detta inträffar varje år i december.
Så mycket ekologiska produkter som möjligt använder jag.
Ekologiska svarta vallmofrö hittade jag tyvärr inte.
Men citron!
Och mandel!
Mums & alldeles perfekt att ge bort i en fin burk eller cellofan!
Tack för att du kikade in KRAM från mig!
Här hittar du Recept på biscotti med apelsin & choklad! som jag oxå brukar baka!
Det här behöver du!
Biscotti med citron, vallmo & choklad.
- 100 gr. mandlar
- 100 gr mörk choklad
- 1 dl. vallmofrön ungefär
- 150 gr smör rumstempererat
- 3 dl socker
- rivet skal från 1 citron ekologisk
- 2 ägg
- 6 dl. vetemjöl
- 2 tsk. bakpulver
- 1 msk. vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 gr. Skålla mandlarna i hett vatten. Skölj med kallvatten & kläm ur dem ur skalet 😀 Grovhacka chokladen. Riv citronskalet. Hacka mandlarna grovt. Typ mitt i tu bara.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker & vallmofrön
- Vispa det rumstempererade smöret med sockret så det blir fluffigt.
- Ha i de 2 äggen & det rivna citronskalet. Vispa ihop. Tillsätt sen mjölblandningen, vispa ihop det & slutligen i med mandlar & choklad. Men bara hälften resten knådar jag in på bakbordet. Detta för att jag använder mixer. Annars kan man ha i hela mängden mandlar & choklad på en gång.
- Dela degen i 6 delar. Jag gör så att jag rullar ut dem för hand lika långa som kortsidan av plåten. Jag använder alltså 2 plåtar med 3 längder på varje. Man kan få till längderna när de ligger på plåten om det är svårt att rulla dem till önskad längd på bakbordet. Platta till dem något.
- Grädda så mitt i ugnen i 15 min. låt svalan på plåt i 15 min. skär sen dem snett med vass kniv. Ställ dem på 1 plåt med snittytan upp. Grädda så i ytterligare 10 min. Klart!