Annons


Det blev ingen mardröm…


Jag har bakat lavendeldrömmar!

Det är något jag tänkt på att göra många gånger men fått för mig att det är svårt.
Annons

Har sett framför mig hur de bara flyter ut…

Men efter att vid ett par höstmarknader fått smaka på lavendeldrömmar.
Så tänkte jag att nu måste jag bara testa.
Hur svårt kan det vá?!

Kollade om jag hade några blommor kvar i trädgården och så satte jag igång.
Lavendel är ju alldeles enormt aromatisk så jag tänkte som så här:
Att bättre om de inte smakar lavendel men ändå blir goda drömmar 
än att de smakar så mycket att de inte blir ätbara.
Så jag tog bara 4 blommor som jag repade av.


Degen blir till en smuldeg .
Som jag sen kramade ihop till en klump och skar i 20 bitar.

Inte var det svårt alls!
Ibland undrar jag vad jag får allt ifrån?
Katastrof tänkande redan innan fniss


Goda vart de och jag tycker de blev precis lagom med smak.
Det här är en kaka som man bara tar 1 högst 2 så de räcker länge 🙂

Receptet är Leila Lindholm’s Det här behöver du:

100 gr. smör mjukt
 1 dl.strösocker
1 tsk.vaniljsocker
2,5 dl. vetemjöl
0,25 tsk. hjortronsalt
I msk.lavendelblommor färska eller torkade
(jag tog direkt i trädgården,bara 4 blommor)

Gör så här:

Sätt på ugnen på 150 gr
Vispa smör & socker ljust & krämigt (jag använde matberedaren)
Blanda de torra ingredienserna med lavendelblommorna 
& rör ihop med smörkrämen till en smulig deg.
Krama till  20 st.små bollar& lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 15-20 minuter.(15 räckte i min ugn)

TACK för att du kikade in en stund.
Lämna gärna en kommentar det blir jag glad för.
KRAM
från
mig!

(0)
()

 

Annons

15 kommentarer

Annons


Annons