Annons


DIY- Rosor av lönnlöv.

Jag har haft ännu en härlig dag i trädgården. Det har varit varmt,soligt & alldeles vindstilla. Ljuset är underbart så här års!

Under morgonpromenaden med ‘Dirren’ såg  jag en lönn som börjat skifta i färg. I min trädgård är de fortfarande gröna. Fick lust att gör rosor av bladen när jag kom hem. Det är lätt! Behövs bara snöre, sax & löv för att sätta igång.

Annons

SONY DSC

Jag plockade av alla färger men man kan ju såklart bara ta de färgstarka.

SONY DSC

Det är bara att ta ett blad,vika det & börjar snurra.

SONY DSC

Vika varv på varv & fortsätta med nästa & nästa.

SONY DSC

Tills man tycker den är lagom stor. Då tar man 3 blad som man lägger runt om utan att vika. Så snurrar man en tråd under där man håller fingrarna. Så är det bara att knyta. Nu kan man sätt i en pinne om så önskas.

SONY DSC

Jag har dem liggandes på fat då behövs ingen ‘kvist’.

Lonicera periclymenum Vildkaprifol ‘Loly’

På fatet har jag en kaprifol som doftar som tuggummit ‘Hubba Bubba’. På kvällen när jag går förbi den så blir jag sa glad av att känna doften den påminner om när jag var liten. Jag har många olika sorters kaprifol som blommor olika årstider & denna är sen.

SONY DSC

Det är så avkopplande att pyssla med  material från naturen. Lite från skogen & en del från trädgården. Några fina ting & ett fat mer behövs inte!

TACK för att du kikade in till mig en stund. Lämna gärna en hälsning det blir jag glad för.

(85)
(0)

 

Annons

Kommentera

Annons


Annons