Annons


Frosttåliga växter för vårens arrangemang!

För en vecka sedan planterade jag ju lite växter för att få fint vid entrén. Inte visste jag då att det skulle snöa i veckan som kom & bli ännu kallare. Men jag hade valt frosttåliga växter utifall att. Vill inte hålla på & täcka om natten eller ta in. Det är så lätt att glömma bort.

Annons

Jag valde gyllenlack, pensé & ranunkel.

Sen mot slutet av veckan då påsken inleddes ja då snöade det oavbrutet i nått dygn & natten mellan fredag & lördag då smällde det till rejält. Hela -8 grader hade vi på påskaftons morgon. Det klack till i mig när jag såg på termometern & jag bannade mig själv nog sjutton hade jag kunnat slänga någonting över hinken med blommor….

-8 Det var lite väl jag tänkte att nu var det ändå  kört med arrangemanget möjligtvis att penseén skulle klara sig.

Men så här dagen efter ser det ut såhär 😀  Så dessa växter kan jag varmt rekommendera till tidiga vår arrangemang.

  • ranunkel
  • gyllenalack
  • pensé

Andra frosttåliga växter är : plättar i luften, murgröna, lökväxter, julrosor, vivor & bellis.

TACK för att du kikade in till mig en stund. KRAM från mig!

Här hittar du en film på min Instagram från det snöiga arrangemanget… –> stackars växter….

(5)
(0)

 

Annons

Kommentera

Annons


Annons