Annons


Fuchsior till vintervila.

Det är fint i trädgården nu. Men lite kallt tycker jag det gäller att klä sig ordentligt. Igår bestämde jag mig för att ta in fuchsiorna för vinterförvaring. Det känns som om frosten kan slå till när som helst & det är skönt att få det gjort så slipper jag täcka med fiberduk. Så nu är det slutdansat i vinden för de fina fuchsia blommorna.

Annons

SONY DSC

Nu är de lite ‘avmognade’ dvs. de har börjat få gula blad som så mycket annat. De är redo för sin vila.

SONY DSC

Mina fuchsior är över 10 år gamla. Och jag gör så här varje höst. Jag börjar med att ta ett djupt andetag fniss

SONY DSC

Sen klipper jag ner dem tjoff bara! Sekatör behövs till de grövsta grenarna. Så repar jag av alla blad. De ska nu vila & behöver inte bladen längre. Att tänka på är om det regnat & de är väldigt blöta så är det bra om de står ute under tak några dagar till innan de tas in.

SONY DSC

Lite vemodigt men så är det gjort.

SONY DSC

Det blir finfint till komposten.

SONY DSC

Kan inte låta bli att göra lite fint med dem oxå. I några dagar flyter de runt i en tunna som jag ofta går förbi flera gånger om dagen. Småfåglar dricker ur den nu får de en vacker vy.

SONY DSC

Den ljusrosa är ‘White Knights Pearl’

I gamla ärvda vaser gör de sig fint & står högst ett par dagar. Det känns ändå lite bättre att få njuta lite till av dem än att de bara åker på komposten direkt. Dit kommer de än då till sist.

Fuchsiorna står nu svalt på glasverandan under vintern. Den är ljus men eftersom de vilar behöver de inte stå i fönstren utan de får tillbringa sin välförtjänta vila på golvet. De får inget vatten då de inte har några sugrötter. Till jul & påsk får de sig en liten hutt men det är inte tal om att vattna utan mest att fukta jorden.

Hur jag gör när de ska väckas i vår det berättar jag då.

TACK för att du kikade in till mig en stund. Jag svarar gärna på frågor om jag kan det är bara roligt!

-> Reportage om mina fuchsior

(90)
(0)

 

Annons

Kommentera

Annons


Annons