Annons


Han den ende sa:

Stundtals var det sol idag. Jag passade på att piffa i trädgården.Jag tycker om att flytta om lite & göra fint med det jag har. Många växter som sitter i kruka är jättefina fortfarande så att köpa ‘höstfägring’ känns bara onödigt. Cafégruppen som brukar stå framför huset tillbringar vintern under tak. Den är både i trä & smide. Men jag tycker det blir lite småtrist när vi tar undan den. Så denna höst & vinter vill jag ha det lite mer inbjudande vid entrén.

Annons

När vi var på Zetas höstmarknad sist så åkte vi förbi en växtbutik som tillhör Bo Grönt på vägen hem. Jag ville se om de hade några fina hallonplantor för kruka. Det fanns det! Så nu har jag ett stort exemplar i en zinkbalja. Sorten heter ‘Ruby Beauty’. Men i övrigt skulle så skulle inget ha… meeen så såg jag en smidesgrupp jag tyckte var jättefin. Vi behöver verkligen INTE ha någon mer grupp men jag tog bilder på den & visade ‘han den ende’ när jag kom hem.

Jo den var jättefin tyckte han i övrigt ingen större reaktion. Jaha suck tänkte jag men vi skulle ju ändå inte ha nån mer grupp. Ett par dagar senare åkte vi & hämtade bla. en orange vattenkanna vi budat hem på nätauktion. jag ha till mitt  ‘Crazy Corner’ vid växthuset. I bilen hem förde jag cafégruppen på tal igen lite sådär i förbifarten fniss

Han den ende sa: vill du ha den?

Jag sa: Njae det är onödigt vi har ju…

Han den ende sa: vart kan vi ha den?

Jag sa: vid den naturliga tjärnen?!

Han den ende sa: ja men tror du vi sitter där då?

Jag sa: spelar det nån roll ?

Han den ende sa: näe det är klart…

Jag sa: det har inte hindrat oss förut.

Han den ende sa: vi åker & hämtar släpkärran!

Jag sa: okej då vi åker & tittar iaf.

Han den ende: jovisst & tittar på mig lite misstroget …

Ha ha ha så var det avgjort!

SONY DSC

Så nu står den här hemma inte vid den naturliga tjärnen utan vid huset. Så fin & jag är så nöjd! ‘Han den ende’ är nöjd oxå fniss Jag säger var dag att den passar så fint där den står.

Han den ende säger: det visst du nog redan innan?!

Jag säger: mohahahahahaha

SONY DSC

Vattenkannan som jag skulle ha i mitt ‘crazy corner’ har oxå hamnat här nu när bergkörsbäret Prunus Sargentii har skiftat färg så vart det ju bara så läckert ihop! Min nyvunna kärlek till färger håller i sig & sprider sig i trädgården. Jag skulle vilja ha pumpor liggandes här men tänker att det skulle nog bli lite väl frestande för ‘Dirren’ vår boxervalp.

SONY DSC

Mina murbinkor är jättefina fortfarande. Förra året klarade de inte vintern fast de var nergrävda så nu ska jag försöka övervintra en på den svala glasverandan.

SONY DSC

Mitt fina äpplestilleben har blivit rörigt det är fåglarna som håller på.

SONY DSC

Pennisetum glaucum Pärhirs ‘Purple Majesty’

Någon vem nu det kan vara man undrar ha ha äter på de läckra hirskolvarna. Jag som ska samla frön får se om det blir några kvar de verkar ju goda så det är nog tveksamt. Tur han är så söt den rare ‘Dirren’ .

TACK för att du kikade in till mig en stund. Ha en fortsatt trevlig Söndag!

(19)
(0)

 

Annons

Kommentera

Annons


Annons