Annons


LOT på Roadtripp

Så här kommer då fortsättningen på vår roadtripp 😀 Vi hade bestämt oss för att besöka en trädgård med annan karaktär än våra egna. Det är roligt för det finns alltid miljöer man uppskattar fast man inte alls har den stilen eller intresset själv. En & annan idé får man med sig hem. Eller ännu en aurikel hm fast man redan har fullt i aurikelteatern fniss mer om det senare 😉

Annons

Trädgården vi skulle besöka var en japaninspirerad tempel, moss & medititations trädgård i Nyköping

->Margaretha & Klas Roos  trädgård

Vi läste innan på hemsidan för att få veta lite mer inför besöket. Där finns oxå en film från trädgården.

”Vi är unika på så sätt att vi har alla de klassiska fyra japanska trädgårdstyperna som brukar kategoriseras som promenadträdgård kring en damm med broar och vattenfall, teträdgård med ett autentiskt tehus, flera grusträdgårdar (benämns ofta zenträdgårdar) varav en tempelträdgård samt en innergårdsträdgård.”

Den här vyn tyckte jag mycket om. Berget med strutbräken & funkia.

En spegel med rinnande vatten en kul sätt att få in vatten i trädgården om man inte har plats för damm. Men det fanns det i denna trädgård.

Läckert med ett helt bord med taklök!

Jag, Marie, Anne & Marie = Ladies om tour!

Här poserar vi hela gänget. Jag med en aurikel. Alla besökare fick en lott på vägen in i trädgården & vi hade tur i vårt gäng. Man fick välja en planta & då tog jag en aurikel nu har jag xxx antal i min aurikelteater hur många ska jag låta vara osagt 😉

Kika in här för att de öppna trädgårdar ->Besöksträdgårdar i Sörmland

I bilen därifrån reflekterar jag en stund….tänk vad häftigt att i en villaträdgård där kan man skapa precis vad som helst! Ja tom. ett annat land för det var lite så det kändes med blicken ut i trädgården kunde man lätt drömma sig bort….

Nu for vi så vidare det var dags för lunch, besök på plantskola & ännu en privat trädgård.

TACK för att du kikade in. KRAM från mig!

(15)
(0)

 

Annons

Kommentera

Annons


Annons