Annons


Nektarinpaj

Igår bakade jag en jättegod & enkel paj. Det var ruskväder & jag var sugen på att baka. Just nu finns det gott om nektarinerna & de är ju goda så det vart valet denna gång. Enligt ursprungsreceptet ska det vara konserverade persikor.

Annons

Du behöver smord bröad form med avtagbarkant:

  • 2 ägg
  • 2  dl. socker
  • 2 1/2 dl. vetemjöl
  • 4 konserverade persikohalvor
  • 2 msk. flagad mandel ( jag tog cocos denna gång)
  • 50 gr. smör Lägg smöret i frysen innan då går det lättare att hyvla det.
  • Ströbröd
  • Vispgrädde

Gör såhär:

  1. Smörj & bröa en form med avtagbar kant ca. 24 cm.
  2. Vispa ägg & socker pösigt.
  3. Rör i mjölet
  4. Skiva de avrunna persikorna i klyftor.
  5. Häll smeten i formen
  6. Lägg i persikorna strö över mandeln
  7. Hyvla smöret & täck ytan med skivorna/rullarna
  8. Grädda på nedre falsen på  175 grader i 30 min. OBS! Lägg  smörpappper på gallret. Detta för att förhindra att smör som läcker ut genom springformen lägger sig  på botten av ugnen.Det blir osigt & det smakar om kakan om man har otur. Så får man göra rent ugnen roligare saker kan man ha för sig.
  9. Låt svalna något ta av kanterna & pudra ev. med florsocker

Det är gott med mycket frukt så jag brukar lägga lite ovanpå det ser fräsch ut oxå!

SONY DSC

Serveras med lättvispad grädde. Snabbt enkelt & gott! Mums!

TACK för att du kikade in till mig en stund! Lämna gärna en hälsning det blir jag glad för.

Här hittar du mig på Instagram helenaiatuna

LÄS OCKSÅ

(46)
(0)

Annons

3 kommentarer

Annons


Annons
SENASTE FRÅN DRÖMHEM & TRÄDGÅRD