Annons


Nyfiken på lite nyheter!

Läste i en trädgårdstidning om en del nyheter 2017 i frö & växtvärlden. Jag har börjat fundera lite över vad jag ska så till mina stora kärl i år. En del gräs blir det det vill jag absolut ha men även den här blodtoppen fångade mitt intresse. Jag har ingen större tur med dem.Antingen trivs de inte alls eller så tynar de sakta bort lever men har det tufft. Men denna låga variant fångade mig kanske jag ska ha dem i kruka istället? Utan konkurrens av andra växter. Jag misstänker att mina inte riktigt hinner komma igång innan allt annat runt omkring tar för sig av näring & sol.

Annons
Foto: Kristian Krogh Baagœ

Foto: Kristian Krogh Baagøe

Jag började söka efter den & fann denna bild på ett Instagram konto. –> Kika in till Kristian HÄR! Den bilden sparar jag som inspiration till våren. Jag har såklart frågat om jag får låna den till bloggen.

Blodtopp ‘Little Angel’ Den har varigerade blad & är låg ca. 30-45 cm. & passar därför bra i kruka. Blomningen varar från juli-september. Jag som gillar förfall kommer njuta längre än så av de torra bruna fröställningarna. Den ska jag hålla utkik efter till våren helt klart!

Foto: Impecta

Foto: Impecta

Så denna! Cosmos atrosanguineus Chokladblomman ‘Black Magic’ Till den finns nu frö. Spännande! De kan man ju ha många av tänker jag & de kostar en del så här ska sås. Jag hade ett stort exemplar förra året som var så fin hela hösten.

Foto: Weibulls

Foto: Weibulls

Oii den här Scabiosa atropurpurea Praktvädd ‘Deep Purple’  jisses den var jag förälskad i på direkten. Det är en 1 åring som ska sås tidigt om man vill njuta tidigt av blomningen i april-maj. Värt att tänka på ja det ska sås tidigt jajjemen 🙂

Foto: Weibulls

Foto: Weibulls

Så lite mer gräs ska det sås. Egna frön har jag samlat men Pennesetum villosum Dunborstgräs det måste jag bara ha! Redan förra året var jag sugen på nått i den här stilen. En mjuk vippa att fingra på japp  såna ska jag så & ha i kruka om jag lyckas bra med sådden av dem så ska en del planteras ut i trädgården eftersom de är fleråriga. Lite vindskyddat läge i sandblandad jord läser jag mm ska jag nog kunna få till.

TACK för att du kikade in KRAM från mig!

(3)
(0)

 

Annons

Kommentera

Annons


Annons