Annons


Österlen dag 4

Den sista dagen på vår Österlenresa med Föreningen TRIM. Efter frukosten packade vi ihop våra saker & stuvade in dem i bussen. Vi var alla överens om att dessa dagar gått alldeles för fort!

Hm vem hade köpt så mycket växter & pynt 😀 Tack & lov för några tomma säten i bussen & så golven & hatthyllorna ha ha oj oj

Annons

Denna dags först stop vart LinneaträdgårdenDär vi satt ner för en lunch & så shopping på det såklart vad annars. Vem tänkte på att bussen var fullpackad inte jag 😀 Det var fint här tyckte jag. Får nog återkomma vid tillfälle. För nu skulle vi vidare till ett hemligt besök. Ja hemligt & hemligt det var jag som ordnat det så jag visste ju vem vi skulle till 🙂 I vårt reseprogram stod det :

”ca. 13.40 anländer vi till en trädgårdsprofil, hen är fotograf. Fotograferar & skriver i olika trädgårdstidningar. Nu får vi besöka hens trädgård!”

Det var hos min fina vän trädgårdsfotografen ->->Annika Christensen  i Munka Ljungby.

Där har jag varit förut & har sett fram emot detta besök så länge. Hon har så fint! Titta bara på alla krukor & hinkar så läckert 😀

Välklippta häckar så skönt i skuggan under fruktträden.

Växthuset är jätte stort & det behövs allt.  Det är ju hennes arbetsplats liksom hela trädgården. Det är verkligen speciellt att få vandra runt här känns som lite hemlig denna trädgård. I växthuset tex. där finns en hemlisar som vi säkert får se på bild i nån tidning framöver.

Grusgången gillar jag så lång & mycket att se längs med den.

Innan vi for vidare fikade vi. Kaffe & hembakt bröd hade föreningen med sig smakade gott som alltid 😀

TACK snälla Annika för att vi fick komma med Föreningen TRIM Trädgårdar i Mälardalen En Må Bra Förening för kropp & själ.

Nu var vi på väg hemåt. Och stannade till vid Slussen vid Lagan för ett besök i den nyanlagda Pilgrimsträdgård för att äta & få höra om denna trädgård.

”Trädgården är avsedd att vara en mötesplats för alla i bygden och en naturlig rastplats för pilgrimsvandrare längs Nydalaleden. Pilgrimsträdgården ska också fylla en viktig funktion i Slussens arbete genom att ge meningsfull och läkande sysselsättning till människor i behov av rehabilitering och arbetsträning.”

Det var väldigt intressant!

Det var en vilsam atmosfär i trädgården & jag kan tänka mig att den betyder mycket för många människor. Både besökare & de som jobbar där.

Nu var vi allt rätt trötta & den långa hemfärden väntade. För sista gången denna gång steg vi på bussen & nu ville jag hem till min egen trädgård kände jag 🙂

Jag vill TACKA alla mina trevliga reskamrater för denna gång & TACK Hasse vår reseledare för allt du ordnat för oss & du tar så väl hand om dina resenärer, månar om alla. Att resa med TRIM är bara så roligt!

TACK för att du kikade in. KRAM från mig!

(16)
(0)

 

Annons

Kommentera

Annons


Annons