Annons


Rosor som remonterar

Rosor som remonterar dvs blommar om & mest hela tiden med endast kortare uppehåll är extra värdefulla tycker jag. Doftar de & är ganska enkla i sina blommor, har tydliga ögonfransar dvs ståndare – ja, då kan det inte bli så mycket bättre!

Annons
SONY DSC

Kanna från Normandie

När jag planerade min rosenträdgård var det just det jag tänkte på. Satt med böcker & läste, antecknade & funderade kring färger. Vackra nypon skulle de få & höga buskar skulle det bli. Det var något jag absolut ville ha. Tycker om att känna mig liten när jag strosar runt i min trädgård. Lite som ‘Alice i Underlandet’ är känslan jag vill åt.

Jag hade plats för 14 st. Vilken lycka det var att planera.

Väl ute på plantskolan så fanns inte alla sorter jag tänkt mig & inte visste jag på den tiden att det fanns så många fler än de som stod framme på plantskolan som heter Löta Trädgårdscenter De har 750 olika sorters rosor i sortimentet! Och bakom den enorma granhäcken där finns det stora lagret! Man får gå ner där & plocka själv.

Om jag bara vetat det då. Men det har jag tagit igen senare fniss

SONY DSC

Jag tycker så mycket om mina storblommiga buskrosor. Tänk att i september månad kunna plocka in en bukett det är så lyxigt!

TACK för att du kikade in till mig en stund. Lämna gärna en hälsning det blir jag glad för!

 

(45)
(0)

 

Annons

Kommentera

Annons


Annons