Annons


Stenknäcken på besök.

När vi får så här fint besök så blir jag så glad!

SONY DSC

Det är första gången i år som jag ser Stenknäck i trädgården. 2 st. smaskade ivrigt i sig de små prydnadsäpplena. Vi har ju planterat massor av aplar just med tanke på fåglarna. De har någonting att äta hela vintern på så vis.

Annons

SONY DSC

Professor ‘Sprenger’ heter denna apel & står placerad utanför lilla köksfönstret. Den har ett skirt växtsätt & passar därför fint så nära huset. Annars kan ju en trädkrona göra att det känns mörk & påträngande. Just den här är ympad på en annan stam så den blir inte högre än så här dvs. ett par meter. Det är värt att tänka på om man vill plantera nära huset eller om man har en lite trädgård. Jag har inte heller märkt att rötterna ställer till det för husgrunden. Denna står denna ungefär 2 m. ifrån huset.

SONY DSC

Det är verkligen jätteroligt att ha fåglar så nära inpå husknuten!

SONY DSC

Jag minns när vi var ganska nyblivna husägare & jag första gången såg en Stenknäck då trodde jag det var en förrymd papegoja fniss Jag har lärt mig mer genom åren.

 Läs mer om våra aplar här!

TACK för att du kikade in till en stund. KRAM från mig!

(16)
(0)

 

Annons

Kommentera

Annons


Annons