Annons


Taklök

Jag jobbar på att få fler av denna superläckra taklök😍 Dessa stod i gäststugan i vintras då jag sen året innan hade dålig erfarenhet av att ha dem ute i kruka. Funka inte alls… de jag hade inne på glasverandan däremot klarade sig. Men där finns inte mycket plats 😝 Så i höstas tänkte jag att gäststugan/snickarboden får duga. Frostfritt eftersom vi har färg mm där.

Annons

Men se det gick inte alls för rätt som det var hade jorden ett lager mögel & de 3 taklökarna började se dåliga ut närmast jorden 😏 Så de fick komma in på glasverandan tror det vart för kallt & mörkt i norrläge för dem. Jag  tog bort all möglig jord & rensade försiktigt bort ruttna blad.

Och de klarade sig turligt nog. Ute hade jag planterat 3 i en plantering & 2 klarade sig. En satt i en stor urna med andra taklök & fetbladsväxter men inte heller den överlevde. Nu väntar jag på att dessa ska föröka sig. De är ju så himla coola!

Inte full storlek ännu men väldigt stora 😊 Snart borde den slänga ut `bebisar` undertill 🤗

Jag har många stilleben med taklök.

Här ligger de bara på en rostig tunna med ungefär 1 cm. jordmån. Funkar hur bra som helst år efter år.Klarar vintrarna utmärk!

Den här urnan har väldigt många år på nacken. Bara att plocka små `bebisar` & göra nya arrangemang.

Urnor från Gamla Bryggeriet

Nya små taklök på G 🤗 Jag använder plantjord & sand.

Auktionsfynd

Är förtjust i mörka dessa 3 är nya för i år,.

Här i ett våningsfat. Taklök kan man ju ha massor av & det har jag många fler än dessa jag visar idag😍

TACK för att du kika in. KRAM från mig!

(0)
(0)

 

Annons

Kommentera

Annons


Annons