Annons


Vinterförvaring av växter i kruka

Nu under helgen har jag börjat ta in en del växter i kruka. Det var endast 4 grader en morgon & då börjar jag inse att rätt som det är kommer det frostvarning. Och hur kul är det att knata runt på kvällen & frysa för att täcka allt med fiberdukar? Inte så kul faktist. Det räcker med det som inte ska in men behöver skydd tex. tomater & gurka.

Annons

SONY DSC

Jag är så lyckligt lottad att jag har en glasveranda! Den byggde ‘han den ende’ till mig för att jag skulle kunna fröså inne & förvara växter. Den håller 10 grader om vintern. Jag har växtbelysning som jag kan tända när jag sått.

SONY DSC

Men nu ska alltså pelargoner, aurikler & basilika in till att börja med. Pelargonium ‘Tomentosum’ har blivit riktigt stor & fin i år. Jag vill helst inte klippa ner ner den för att få plats. Men det löser sig nog. Det är en doftpelargon som doftar pepparmint. Bladen är ludna som en älvas täcke. Det har jag läst i en bok om pelargoner en gång. Och vet ni jag tror det stämmer. Innan jag lärde mig namnet på den så kallade jag den för ‘Tamigtusan’ & det heter den allt som oftast fortfarande.

SONY DSC

Hm ja det är en hel del som ska stuvas in. Extra hyllor sätter jag i så att alla aurikler får plats. Det är bara 20 st. joddå har haft många fler. Det ser allt lite mysigt ut att få fylla fönstren därinne på glasverandan. Och det är väldigt skönt att jag nu börjat…

TACK för att du kikade in till mig en stund. Lämna gärna en hälsning det blir jag glad för.

(117)
(0)

 

Annons

Kommentera

Annons


Annons